Цитата дня:

Для того, щоб люди знаходили щастя в своїй роботі, необхідно три умови: робота повинна бути їм під силу, вона не повинна бути виснажливою і її обов'язково повинен супроводжувати успіх.
Д. Рескін

воскресенье, 1 марта 2015 г.

Графічні зображення в технологічній діяльності людини

Картинки по запросу перші зображення в печерахЗображення різних предметів— малюнки з'явилися як засіб спілкування між людьми ще до створення писемності.
На екскурсіях в історичному музеї можна побачити зразки наскельних зображень різних тварин з дивними позначками на їх тілі. Можна припустити, що такі малюнки використовувалися для навчання молодих мисливців і були свого роду інструкцією до виконання певної дії.
Оскільки основним видом діяльності людини в ті часи було полювання з метою добування їжі, то і зображення на скелях описували саме цю діяльність.
Йшов час, людина почала опановувати нові види діяльності, такі як будівництво житла та різних технічних пристроїв, а це вимагало ще більшої кількості зображень, які ставали все складнішими за своїм змістом, тож майстри стали використовувати під час будівництва складні малюнки, а потім і кресленики.

Комментариев нет:

Отправить комментарий